Stor polisjakt på E6 – fick stopp i Mölndal

En förare vägrade stanna för polisen i Falkenberg. Det blev startskottet för en lång polisjakt i hög hastighet. Till slut kunde polisen få stopp på bilen i Mölndal.

Det var vid 16-tiden som polisen försökte att kontrollera en bil vid Skrea backe i Falkenberg när föraren vägrade stanna och istället begav sig iväg på E6:an norrut.

– Varför han avvek från polisen visste vi inte då, men nu vet vi att föraren är misstänkt för att vara påverkad av narkotika och det hittades vapenliknande föremål i bilen, säger Stefan Gustafsson som är presstalesperson vid polisen.

Polisen påbörjade en jakt efter mannen som körde i snabb hastighet och vårdslöst på vägen. En helikopter tillkallades också för att vara i jakten och man lade också ut en spikmatta som bilen också körde över vid Torpasjön.

Trots att flera däck punkterades så fortsatte föraren färden och trängde också sig förbi fler polisfordon och fortsatte norrut förbi Kungsbacka.

Efter 45 minuter tog till slut jakten slut i Mölndal.

– Bilen stoppades ungefär vid Torrekulla/Lackarebäck. Att det tog stopp berodde på att bilen kört över en spikmatta och till slut gick det inte att köra längre.

Vad polisen kan bedöma var föraren ensam i bilen och ingen person ska ha blivit skadad i jakten. I vilken omfattning fordon kan ha skadats är oklart i nuläget.

– Det finns uppgifter om att en civil bil ska ha blivit touchad av bilen men det finns inga uppgifter om personskador.

Föraren som är en man i 35-årsåldern är gripen och kommer att delges misstanke för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vapenbrott eftersom man hittade vad man tror är vapen i bilen. Mannen misstänks också för narkotikabrott och för att inte ha stannat för polisen.

Kajsa Lind

redaktion@molndalsposten.se