Stig efterlyser Lilian som bodde på Jungfruplatsen

De träffades för 50 år sedan och blev ett par efter att de åkt i pariserhjulet på Liseberg. Sedan gick de skilda vägar och nu söker Stig Andersson efter henne: Lilian Johansson från Mölndal.

Året var 1970 och Stig Andersson hade precis muckat från militärtjänstgöringen. Han och kompisen Ingemar stod nedanför pariserhjulet på Liseberg en varm sommardag när två vackra damer kom fram.

– Vi frågade ska ni hänga med i pariserhjulet. Så gjorde de det och sedan var vi ihop i några månader.

Nu är Stig 71 år och bor i Dalsland, men han minns sin gamla vän. Med hopp om att få tag i henne igen skaffade Stig Facebook och gick med i en Mölndalsgrupp.

Där frågade han efter Lilian Johansson som bodde på Jungfruplatsen i Mölndal, och som han träffade på Liseberg för 50 år sedan.

Vill återse en gammal vän

– Det är många som kommenterat med ett hjärta, men en tjej tyckte det var creepy. Hon skrev stalker.

Stig berättar att han inte är ute efter en romantisk relation med Lilian, men att han gärna skulle vilja komma i kontakt med henne för att prata och fråga hur hon haft det.

– Det hade varit kul att få se en människa eller få tala med någon man kände förr. Det tror jag många vill, återse en gammal vän.

Bodde på Jungfruplatsen

Sedan Stigs sambo dog för fyra år sedan har han känt sig ensam. Genom Facebook och andra kontakter har han letat upp flera gamla vänner och han säger att de flesta han stärkt ut handen till har blivit glada.

Eftersom att Lilian Johansson är ett ganska vanligt namn tror Stig att den enda chansen att komma i kontakt med henne är om någon som känner henne läser hans inlägg på Facebook.

– Hon var lång och slank, med mörkt långt hår. Hon var 17 och jag var 20 och hon började gymnasiet den hösten. Jag minns att hon bodde på Jungfruplatsen, i det huset som ligger längst bort i änden bort från Jungfruplatsen. Där bodde hon.

Ödet som avgör

Efter några månader gick Stig och Lilian skilda vägar. Han såg henne en gång efter det, men aldrig mer efter att han flyttade från Göteborg.

– Jag har letat på nätet men heter man så är det ju omöjligt, säger Stig och fortsätter.

– Och hon kanske har bytt namn. Jag vet inte, det är väl ödet som avgör, eller kanske tillfället.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@molndalsposten.se