Stampen media köper loss Mölndals-Posten

Stampen media köper upp Gota medias del av Ortstidningar i Väst, där Mölndals-Posten ingår, och blir därmed ensam ägare i koncernen.

Under torsdagseftermiddagen kom nyheten om en ägarrockad bland Västsveriges tidningskoncerner. Förutom att Stampen köper upp resterande 50 procent av Ortstidningar i Väst (OTV) så tar de också över Alingsås Tidning, Lerums Tidning och Alingsåskuriren.

Pontus Roos, vd för OTV, har även han fått kännedom om nyheten under dagen.

– Detta är en uppgörelse mellan våra två ägare som gör att Stampen blir ensam ägare av OTV, säger han.

Vad kommer denna affär innebära för MP:s läsare?

– Utgångspunkten är att vi ska leverera bra lokal journalistik och utveckla vår prenumerationsaffär, det är i absolut fokus. Läsarna kommer inte att märka någon skillnad i närtid.

Boine Gepertz, koncernchef för Gota media, uttalar sig i ett pressmeddelande:

– Vi är stolta och glada över att ha varit ägare till OTV och Alingsåskuriren under flera år. Inom OTV finns en unik kompetens att driva och utveckla fådagarstidningar på ett mycket framgångsrikt sätt, säger han i ett uttalande.

Johan Hansson, vd för Stampen Media, kommenterar affären i GP:

– Det är väldigt glädjande att kunna kommunicera den här affären idag. Vi säkerställer härmed den lokala kvalitetsjournalistiken i Alingsås med omnejd. Att vi samtidigt har skrivit ett intentionsavtal med Gota media avseende förvärv av deras aktier i OTV och Alingsåskuriren är vi också mycket glada över.

Tove Gontran

redaktion@molndalsposten.se