Spårvagn och buss i krock – en person till sjukhus

En spårvagn och en buss krockade på onsdagsmorgonen vid Göteborgsvägen. En person ska ha förts till sjukhus med ambulans.

Larmet om olyckan kom in vid kvart i sju efter att en spårvagn och en buss krockat i rondellen vid Göteborgsvägen i närheten av hållplatsen Mölndals innerstad.

– Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats och räddningstjänsten har också stängt av trafiken vid platsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Vid 07:45 var räddningstjänst fortsatt kvar på platsen och det är begränsad framkomlighet på platsen.

– Det verkar vara en mindre olycka. Vägen har varit avstängd och det är fortfarande lite problem där tills de får undan fordonen som står i rondellen. Vi är kvar på platsen och väntar på bärgare, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt SOS Alarm är det en person som förts med ambulans till sjukhus.

Västtrafik bekräftar att det är en av deras linjebussar och en spårvagn som krockat.

– Vi har just nu ingen spårvagnstrafik mellan Lana och Mölndals innerstad. Jag vet också att de står lite dumt till vilket också ger lite påverkan på busstrafiken, säger Linnéa Lorentsson, störningskoordinator på Västtrafik.

Spårvagnsstoppet gäller i båda riktningarna och det finns just nu ingen prognos på när trafiken kan vara i gång igen.

Enligt polisen kan olyckan bero på att bussföraren inte iakttagit väjningsplikt. Vid 08-tiden ska biltrafiken rulla förbi olycksplatsen igen och Västtrafik har en prognos på att spårvagnstrafiken ska börja rulla vid tio över åtta igen.

– Men räkna med att det blir vissa förseningar som kan pågå en stund innan trafiken kan gå som vanligt, säger Markus Andersson, störningskoordinator på Västtrafik.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se