Spännande radioderby mellan Mölndalsskolor avgjort

Två duktiga Mölndalslag drabbade samman i en spännande kvartsfinal i radioprogrammet Vi i femman. Till slut var det Krokslättsskolan som lyckades vinna.

I den tredje kvartsfinalen, som avgjordes på tisdagskvällen, var det ett riktigt Mölndalsderby som väntade mellan Toltorpsskolans 5B där Alfons Ryden och Olivia Sundsten tävlade mot Elin Nygren och Leo Ramnäs från Krokslättsskolan 5A.

Krokslättsskolan hade ledningen inför sista frågan som kallas ”stegen” där varje lag själv väljer poängnivå där de vill svara. På den frågan satte Toltorpsskolan allt på ett kort och svarade direkt på tiopoängsnivån. I stegen sökte programledaren efter en grupp och Toltorpsskolan gissade helt rätt genom att skriva ner Abba. Men Krokslättskolan var inte långt efter och svarade rätt på åtta poäng.

Det räckte till seger med 46 poäng för Krokslättsskolan mot 38 poäng för Toltorpsskolan.

– Det känns kul, säger Leo Ramnäs till P4 Göteborg.

Både han och lagkompisen Elin Nygren tyckte att det var snabbfrågorna som var svårt och kvällens lärpeng hämtade de just från den kategorin frågor.

– Det gäller att inte trycka för fort och försöka fundera ut rätt svar, säger Elin Nygren till P4 Göteborg

Nu går Krokslättskolan vidare till en semifinal som avgörs på torsdag den 31 januari. Där kan det bli ytterligare ett Mölndalsderby om Sinntorpsskolan lyckas vinna sin kvartsfinak mot Lindåsskolan. Den matchen avgörs på torsdag den 24 januari.

Det är sedan tidigare klart att Lackarebäcksskolan är klara för semifinal i Vi i femman.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se