Slut på gratisparkering på gatorna

Nu införs p-avgifter på fler bostadsgator – den här gången i Toltorp. Inom den närmsta tiden ska gratisparkeringarna försvinna från fler områden i staden.

Från och med idag, 2 september, gäller nya parkeringsregler i Toltorpsområdet. Nu tas det ut en avgift på bostadsgator i området.

Redan 2017 tog tekniska nämnden ett beslut om att införa avgifter på vissa bostadsgator, i ett första skede i elva områden. Anledningen var att för många utnyttjade gratisparkeringarna.

– I vissa områden står det så mycket bilar utmed gatorna att det snudd på är svårt komma fram. Vi behöver få ordning på hela parkeringssituationen, sa Peter Berg Johnson (KD), ordförande i tekniska nämnden, till Mölndals-Posten 2017.

Läs mer: Slut på gratisparkering i villaområdet

Toltorpsområdet är det tredje området där avgiften införs. Tidigare har det införts i Solängen och delar av Åby, samt i Enerbacken.

Avgiften för besökare är två kronor per timme, och max 30 kronor per dygn. I alla områden finns en eller flera automater för kortbetalning. De som bor där kan köpa parkeringstillstånd.

Successivt ska det införas avgifter även i sjukhusområdet, Krokslätt, Kvarnbyn, Rävekärr och på Kungsbackavägen.

Elvira Linderot

elvira.linderot@molndalsposten.se