På fredagen ska tekniska nämnden diskutera frågan om den nedtagna belysningen under sitt arbetsutskottsmöte. Då kommer kommunalråd Marie Östh Karlsson (S) vara med även om hon egentligen inte sitter i nämnden. Bland annat ska hon framföra synpunkter som kom fram vid ett möte på Hällesåkersgården under onsdagskvällen. Arkivfoto

Släckta lampor diskuteras på fredag

Att belysningen plockats ner utmed flera landsvägar upprör. På fredagen ska frågan diskuteras i tekniska nämndens arbetsutskott.

Det är belysning utmed de fem landsvägarna Norra Hällesåkersvägen, Hällesåkersvägen, Spårhagavägen, Annebergsvägen och Benarbyvägen som har släckts.

Läs mer:Mörk höst när kommunen släcker ljuset

Nu tas deras gatubelysning bort

På onsdagkvällen bjöd Socialdemokraterna in till ett möte i Hällesåker och för besökarna stod frågan om den nedtagna belysningen högt på agendan. En av de närvarande var Håkan Lundqvist som är med i den nystartade protestgruppen i Inseros.

– Jag känner mig nöjd med kvällen, vi fick komma till tals även om vi inte fick något direkt svar. Men jag känner mig konfunderad över hur besluten kommer till och tycker det är svårt att reda ut vem som tar beslutet och vem som tar ansvar för konsekvenserna, säger han.

Uppskattningsvis kom drygt 100 personer till Hällesåkersgården. En av socialdemokraterna på plats var kommunalrådet Marie Östh Karlsson. Hon kommer även att närvara under fredagens arbetsutskott, trots att hon inte är med i tekniska nämnden.

– Vi har lovat Hällesåkersborna att ta med oss deras funderingar och frågor till Stadshuset. Vi förstår att de är oroliga och delar den oron i mångt och mycket, säger hon. 

Mötet var planerat redan innan belysningsfrågan blev het. Tanken var att diskutera Hällesåkers framtid.

– Vi tycket att man har glömt Hällesåker i stadsplaneringen och vill lyfta frågan om hur vi ska kunna utveckla och förädla Hällesåker så att människor som bor där känner sig inkluderade. Den senaste tiden har det varit mycket fokus på Mölndals innerstad, men vi måste även bry oss om dem som valt att bo i utkanten av vår stad, säger Marie Östh Karlsson.  

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se 

Relaterade artiklar
Fler artiklar