Skönt tycker hästföräldrarna i Gunnebo

Hösten har präglats av osäkerhet för medlemmarna i Gunnebo Ryttarsällskap, men i torsdags kom ett positivt besked från kultur- och fritidsnämnden. Ridskolan får vara kvar på Gunnebo, åtminstone fram till slutet av 2018. Skönt tyckte de föräldrar och barn som hade helgjour i lördags.

I lördags var det vilodag för hästarna på Gunnebo, men några av ridskolans elever var ändå där med sina föräldrar eftersom de hade helgjour. De skötte in- och utsläpp av hästarna, fodrade och mockade. Arbetet är ideellt och två helger varje termin ställer de upp för sin ridskola. På eftermiddagen började de med att släppa in hästarna, som hade bråttom in till maten i stallet.

Välkomnande miljö

Ronnie Silverdahl var på plats med sin 13-åriga dotter Frida och han hade bara gott att säga om klubben.

– När Frida skulle byta ridskola för några år sedan åkte vi runt och tittade på de som var aktuella. Här på Gunnebo var det en välkomnade miljö och en bra skött förening. Skönt att man har insett vikten av att klubben får vara kvar, säger Ronnie Silverdahl.

Naturlig del av slottet

En annan förälder, Becky Bergman, höll med.

– Det finns inte många ridskolor i området och det hade varit svårt för alla elever att hitta ett nytt stall. Och vad skulle hända med hästarna? Det har varit lite oroligt hur det skulle bli. Det är bra nyheter att vi får vara kvar. Hästarna är en naturlig del av slottet, tycker Becky Bergman.

När hästarna hade kommit in var det dags att förbereda kvällens och morgonens foder. Ensilage skulle packas och vägas till alla hästar.

– Det är bra att vi får fortsätta, jätteskönt att få lite långsiktighet. Det är dumt att bygga nytt när det redan finns en bra anläggning här, säger Karin Andrén samtidigt som hon sorterar kvällsmat och morgonmat i olika högar.

Susanne Hjalber