Påkörningen i Kållered kan sluta med ett åtal för försök till grov misshandel. Foto: Daniel Breece

Skärpt misstanke mot anklagade föraren

Cyklisten blev påkörd – enligt flera vittnen helt avsiktligt. Nu har bilföraren delgivits misstanke om försök till grov misshandel.

Det var den 5 september som påkörningen inträffade. Ett gäng cyklister var ute och tränade på Gamla Riksvägen i Kållered, då en bil passerade tätt förbi dem. Därefter ska bilföraren ha tvärbromsat demonstrativt och som avslutning mejat ner en av cyklisterna.

Läs mer: 7/9: Polisen: Så säger lagen om vägcykling

6/9: Cyklist blev påkörd med flit under träning

6/9: Bilist prejade cyklist

– Jag kommer att bära med mig den här känslan länge, att någon var ute efter att skada mig, berättade den drabbade cyklisten Carl Bylund för Möndals-Posten då.

Nu har såväl vittnen, som målsägare och den misstänkte förhörts. De förhören har lett fram till att bilföraren, en man i 45-årsåldern, delgivits misstanke om brott. Polisen har dessutom ändrat rubriceringen, från vårdslöshet i trafik till försök till grov misshandel.

– Det är det vi har sagt nu. Sedan får vi pröva om vi fortfarande anser det efter ytterligare förhör med den misstänkte innan vi eventuellt lämnar över det till åklagare, säger Ann-Christin Skoglund, förundersökningsledare vid polisen i Mölndal.

Enligt Ann-Christin Skoglund nekar den misstänkte mannen till brott. Han har i förhör uppgivit att han inte anser sig ha gjort något fel och att cyklisterna borde ha befunnit sig på cykelbanan som går bredvid vägen.

– Vi ska göra en del uppföljningar kring om cyklisterna eventuellt har gjort något fel, det är ju enligt honom en del av hela den här situationen, säger Ann-Christin Skoglund.

Förundersökningsledaren betonar dock att frågan kring cyklisternas rätt att vara på vägen inte har någon betydelse för bedömningen av mannens möjliga brott.

– Jag har svårt att se just nu att det skulle ha någon betydelse. Han måste ändå bära fullt ansvar för sin del, säger Ann-Christin Skoglund.

Det är fortfarande oklart när det kommer ett slutligt besked om huruvida utredningen leder fram till ett åtal eller inte.

– Det vi har kvar att göra tar egentligen inte så lång tid, det är mest en fråga om när svaren kommer till oss, säger Ann-Christin Skoglund.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar