Snart plockas gosedjuren bort från stadsmuseet. Arkivfoto: Hilda Strååt Lundgren

Sista chansen att träffa nallarna

I över ett år har gosedjursutställningen gjort succé på Mölndals stadsmuseum. Söndagen den 17 september är sista chansen att göra ett besök innan den stänger igen.

– Vi tror att den kommer bli saknad av en hel del barn, säger Clara Vollrathson på muséet.

Utställningen ”Gosedjur – en mjuk utställning i en hård tid” öppnade den 28 maj 2016. Sedan dess har museet haft drygt 55 000 besök.

Läs mer: Gosedjuren ska ut på turné

Utställningen blev snabbt populär, har intresset hållit i sig?

– Ja, det känns det som att det har. Det blir ofta så när en utställning står lite längre så hinner ryktet sprida sig från person till person. Det är många som sagt att hit måste vi komma tillbaka och ta med barnbarn eller vänner. Det har både kommit nya besökare och såna som kommit tillbaka igen och igen. Det är väldigt roligt, säger Clara Vollrathsson, kommunikatör på museet.

Söndagen den 17 september är sista dagen att se utställningen. Museet har lagt in extra aktiviteter och visningar den sista veckan. Torsdagen den 14:e har de kvällsöppet till klockan 20.00 och lördagen den 16:e blir det barnföreställning.

– Trollkarlen Ason Bson Cson dyker upp i utställningen och håller en föreställning med sina mjuka vänner som kommer till liv. Det är vid två tillfällen under lördagen för att få in så många barn som möjligt.

Hur känns det att utställningen stänger?

– Vi kommer sakna alla våra gosedjur såklart och det är väldigt roligt att den har lockat så mycket folk. Samtidigt har vi levt med gosedjuren ett bra tag så det känns inte helt fel att få lite nytt liv och en ny utställning i lokalen.

En del av gosedjuren i utställningen har lånats in av Mölndalsbor.

– Det blir en process efter att utställningen stänger, att sammanföra nallarna med sina ägare igen.

Museets nästa stora utställning heter ”Avtryck – människor och platser” och öppnar den 21 oktober.

Läs mer:Så ska museet ersätta gosedjuren

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar