Seniortema lockade till hållbarhetsveckan

Delningekonomi, tygblöjor och elbilar – under veckan är det gott om aktiviteter och föreläsningar med tema hållbarhet. På tisdagen var det bland annat seniortema i stadshuset. 

– Det här kommer vi nog ha igen, säger Kaj-Åke Larsson från SPF. 

I helgen var det invigning för Mölndals årliga hållbarhetsvecka. Nu har aktiviteterna varit igång några dagar och Suzanna Taner från ABF, som är i med i projektgruppen, är nöjd med uppslutningen. 

– Det har varit väldigt positivt och många besökare, säger hon. 

Det är många programpunkter, kommer det folk?

– Ja, det gör det. Det känns som att folk tar sig tid och kommer. Nu har vi kört hållbarhetsveckan några år och Mölndalsborna känner till att det finns. 

Under tisdagen kunde man bland annat se en ”vårsalong” med konstverk från Mölndals förskolor. Temat var färg och form och materialet bestod av allt från gamla flaskor till kapsyler och kläder. 

I stadshuset var det seniordag med föreläsning och utställare under eftermiddagen – något som lockade gott om folk. 

– Vi har försökt göra det lite blandat. Temat är möjligheter för nutidens seniorer, säger Kaj-Åke Larsson från pensionärsföreningen SPF Strömstararna. 

Det var flera olika föreläsningar om bland annat kost, sömn och teknik. 

– Det är ett viktigt ämne. Tekniken tenderar att rusa iväg idag, men mobiler och appar och annat. Kvar står seniorer som inte alltid hinner hänga med. 

Hållbarhetsveckan fortsätter tills på lördag. I kväll blir det en föreläsning om delningsekonomi, ”Kollaborativ konsumtion – mer tillgång, mindre ägande”, med frilansjournalisten Fatima Grönblad.

I morgon blir det bland annat föredrag om att ”Bygga en hållbar stad” på Lilla Götafors och mellan tolv och tretton kan de som vill prata hållbarhet med politiker i Majoritet Mölndal. 

Elvira Linderot