Sol och värme väntar Mölndalsborna under helgen. Arkivfoto.

Så varm blir helgen

Under torsdagen kom värmen med besked till Mölndal och temperaturen nådde runt 26 grader. Solen ser ut att stanna hela helgen men värmen kulminerar på lördag.

Efter en kall vår var värmen som kom under torsdagen mycket efterlängtad av många människor. Mätstationer i området visade temperaturer på över 26 grader mitt på dagen.

– Det är betydligt varmare än normalt i maj. När temperaturen överstiger 25 grader så säger vi att vi har högsommartemperatur men det är ju faktiskt bara försommar, säger Erik Rindeskär, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Och det varma vädret ser ut att hålla i sig. Under fredagen blir det inledningsvis soligt och fint och temperaturen stiger till en början till 20-22 grader. Det finns dock en liten risk för moln och någon skur i området.

– Temperaturen kommer ligga mellan 20 och 25 grader under dagen beroende på hur molnen rör sig och om det kommer någon skur sjunker temperaturen några grader, säger Erik Rindeskär.

På lördagen kulminerar värmen för den här gången.

– Det blir soligt och några stackmoln under dagen och runt 23, 24, 25 grader men mest uppehåll, säger han.

Under söndagen kommer svalare luftmassor in och det blir 15-16 grader men däremot soligt och fint. Under veckan fram till fredag väntas i nuläget temperaturerna ligga mellan 15 och 20 grader men det finns risk för en del skurar.

Emma Hellström

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar