Socialdemokraterna vill erbjuda alla anställda inom Mölndals äldreomsorg att gå upp i heltid. Arkivfoto: Susanne Hjalber

S-utspel: Alla som vill ska få heltidsjobb

Nu kan det vara slut på ofrivilligt deltidsarbete inom äldreomsorgen i Mölndal. Socialdemokraterna lovar att driva frågan hårt inför 2018.

Ove Dröscher (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, vågar dock inte gå så långt att han kallar utspelet för ett löfte.

– Det är att betrakta som en målsättning eftersom vi i Socialdemokraterna inte bestämmer själva. Men vi kommer att ta in den här frågan i budgetdiskussionerna med de andra partierna i majoriteten, säger han.

Läs mer: 13/3: Debatt: Har inte råd att arbeta som undersköterska

Ofrivilliga deltider inom äldreomsorgen är ett gammalt och nationellt fenomen. I Mölndal är det lite oklart hur vanligt det är: en enkät i höstas visade att drygt en tredjedel av de anställda inom vård- och omsorgsförvaltningen jobbade deltid och att drygt en fjärdedel av dessa gärna ville jobba mer.

Utifrån det skulle man kunna anta att ungefär 140 personer inom vård- och omsorgssektorn önskar en högre tjänstgöringsgrad.

Socialdemokraterna lovade att prioritera frågan inför senaste valet och följaktligen börjar det nu bli bråttom om löftet ska infrias under mandatperioden. Ove Dröscher vet ingenting om vad en heltidsreform inom äldreomsorgen skulle kunna kosta.

– Det kommer att kosta att ställa om, så är det. Men det beror också på hur många som går på deltid och hur många av dem som vill gå upp i heltid, säger han.

När skulle en heltidsreform kunna bli verklighet?

– Eftersom det handlar om att skjuta till pengar för den här omställningen så är det nästa år vi pratar om, säger Ove Dröscher.

Monica Holmgren, chef för vård- och omsorgsförvaltningen, säger till Mölndals-Posten att hon i grunden ser positiva sidor med att personalen ges rätt att gå upp till heltid. 

– Det är klart att det är jättebra att erbjuda heltid. Man ska kunna klara sig på sin lön. Men det kräver ett regelverk och en del förarbete. Det skulle kunna bli så att vi inte alltid kan erbjuda heltid på samma arbetsplats, utan kanske 75 procent på en arbetsplats och 25 procent på en annan. Då måste man vara beredd att flytta på sig, säger Monica Holmgren.

En satsning mot ofrivlliga deltider kommer, om den blir av, att ingå i stadens budget för 2018. Den klubbas i juni av kommunfullmäktige. 

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar