En av de män som rymde från förvaret i Kållered misstänks för mord. Arkivfoto: Lotta Nyvall

Rymde från förvar – misstänks för mord

En av männen som rymde från Migrationverkets förvar i Kållered är misstänkt för mord. Det avslöjar SVT Nyheter på måndagsmorgonen.

Det var i måndags i förra veckan som två män rymde från Migrationsverkets förvar i Kållered, en händelse som Mölndals-Posten berättat om tidigare. Rymningen föregicks av att de hotade och rispade en förvarsanställd med ett vasst föremål.

Enligt SVT:s sajt hade den svenska polisen tre dagar tidigare fått veta att mannen är misstänkt för ett mord i hemlandet Georgien.

Läs mer: ”Ser väldigt allvarligt på händelsen”

– Felet är ju att han inte blev förflyttad från Migrationsverkets förvar. De borde ha funderat på att flytta honom till häktet, säger Lars Skoglund, kommissarie vid gränspolisen, till SVT Nyheter.

Migrationsverket delar dock inte den analysen.

– Polis och åklagare får ju ta ställning till om en person ska häktas, om det är en sådan grund för misstanke. Vi är ingen brottsutredande myndighet, det är inte vårt uppdrag, säger Torbjörn Nyberg, chef för Migrationsverkets förvar, till SVT.

Den andre mannen är också känd av de rättsvårdande myndigheterna. Han dömdes till fängelse och utvisning för narkotikabrott, en dom som var anledningen till att han vistades på förvaret i Kållered.

Fortfarande är de båda männen på fri fot. Enligt Lennart Ronnebro, kommissarie vid polisen i Mölndal, har man i nuläget inga spår alls efter den mordmisstänkte mannen, men vissa upplysningar kring den andre.

– De spåren kommer dock inte från Göteborgsområdet, säger Lennart Ronnebro till Mölndals-Posten.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar