815 utan el efter brand i nätstation

På fredagseftermiddagen förlorade 815 hushåll elen i Lindome. Orsaken var en brand och en explosion i en nätstation på Hällesåkersvägen.

Vid 14.20-tiden larmades räddningstjänsten Storgöteborg till Hällesåkersvägen i Lindome.

– Vi är framme och det är någon form av transformatorstation vi är på, säger Martin Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Det initiala har varit att det kommit rök från stationen.

– Vi får ta kontakt med någon som ansvarar för elen där.

På Ellevio presstjänst uppger man att det varit en smäll och en brand i en nätstation på Hällesåkersvägen.

– Ett fel i nätstationen orsakade en smäll och en brand i den här stationen, säger Jesper Liveröd, pressansvarig på Ellevio.

Just nu håller man på att koppla om elen från nätstationen till andra stationer för att få ut el till kunderna och de flesta kunder beräknas få elen åter inom en halvtimme-timme, uppgav man vid 15-tiden.

Nätstationen har fått ganska allvarliga skador enligt Ellevio men det går inte att säga exakt hur stora skadorna är i nuläget.

– Men det är betydande skador som får åtgärdas över tid, säger Jesper Liveröd.

Enligt räddningstjänsten var branden släckt när de kom till platsen.

– Det hade varit en kortslutning inne i stationen och branden hade självslocknat, säger Anders Hemlborn, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg

Räddningstjänsten är kvar på platsen till dess reparatör kommer dit.

– Vi är kvar på platsen och inväntar reparatör. Vi vill inte lämna nätstationen om den skulle vara spänningsförande. Så vi håller allmänheten borta.

Karina Hansson

karina.hansson@molndalsposten.se