Rivig start för revyn

Det var näst intill fullsatt när årets revy hade premiär på Möllan – en show som bjöd på allt från fejkade nyheter och politiker till ett musikalnummer med en banan i huvudrollen.

– Det gick jättebra, säger nykomlingen Henrik Nyström.

Det var åtta personer som intog scenen på lördagskvällen och satte tonen med numret Fejk – en fartfylld sång om att ingenting är på riktigt. Publiken verkade med på noterna och ensemblen fick varma välkomstapplåder. Även det andra numret drog gott om skratt då Lena Gustafsson och Tobias Herbertzon, iklädda hästkostymer, drog den ena ordvitsen efter den andra på temat hästar, stall och turerna kring Gunnebo.

Efter den starka inledningen kändes det som att tempot sjönk något och det blev en del ljumma applåder under den första akten. Medan vissa nummer inte nådde hela vägen fram sken andra desto starkare. En youtubefilm om hur man sminkar sig som Donald Trump fick publiken att skratta och sketchen ”styrelserummet” höjde stämningen.

Skämt om Forsåker

Mer lokal humor blev det när Anna-Klara Dahlén och Tobias Herbertzon sjöng om ”fräscha Forsåker.” Klädda som två unga hipsters frågade de sig vem den framtida stadsdelen är till för (alla som har hatt och dricker take away-latte?) och drev med glättiga reklambroschyrer och insäljande bilder.

Bäst under den första akten var nog ändå slutnumret med ”Möllans fria musikaliska teater”. I ett snyggt, roligt och intelligent nummer skämtas det om allt från finkultur och reklam till vad som är kränkande (i det här fallet att dra alla bananer över en kam), allt inramat av riktigt bra sång och koreografi!

Om den första akten var något svagare tog ensemblen igen det i den andra. Med få andningspauser rev de av nummer om allt från nazism och terror till meningslösa arbetsuppgifter. Anton Nordin, som är ny på scenen, imponerade stort som åttondeklassaren Nils. Han ska hålla en redovisning om könssjukdomar men börjar prata om en hel del annat och felsägningarna följer på varandra. Sången Ding Dong full fjong är annan höjdare som är både rolig och feministisk.

”Skönt att vara igång”

Efter en rafflande årskavalkad, mer sång och ett snyggt avslutningsnummer tackar ensemblen för sig. Efteråt pustar Henrik Nyström ut nedanför scenen.

– Det känns väldigt roligt och skönt att vara igång nu! Det har varit mycket jobb och mycket som ska sitta, säger han.

På väg fram för att hälsa på skådisarna kommer Daniel Pawholm, som tidigare varit regissör för revyn.

– Det var lite skönt att bara kunna sitta och slappna av den här gången, när jag inte har varit med. Jag tyckte det var jättebra, säger han.

Vad var bäst?

– Jag gillade verkligen potpurrit om året som gått. Jag har inte sett det greppet i Mölndalsrevyn tidigare, det tycker jag dem ska fortsätta med!

Elvira Linderot

Årets revy

Titel: Fejk – en äkta revy

Bäst: Årskavalkaden i andra akten fick med det mesta: bra sång, snygg koreografi och skämt om allt från #Metoo till Nordkorea. Ett riktigt fartfyllt nummer som fick stora (och välförtjänta) applåder. Bland sketcherna var ”Nu har feminismen gått för långt” riktigt bra.

Sämst: En del av sketcherna hade kunnat slipas på. Numret ”Alla vill vara mamma” var en rolig idé men kändes spretigt och lite svajigt.

På scen: Anna-Klara Dahlén, Anton Nordin, Henrik Nyström, Karin Mickelbo, Lena Gustafsson, Peter Nordstrand, Sara Sanzén och Tobias Herbertzon. Regi: Kent Vickel.