Riktig skräpstart på Hållbarhetsveckan

Under lördagseftermiddagen invigdes årets Hållbarhetsvecka i Mölndal, en vecka där hållbarhet och miljö står i fokus. Veckan började med invigningstal av kommunalrådet Ulrika Frick (MP) och en skräpsamling i Krokslätt.

Läs mer: Lär dig att leva på sopor

Det är fjärde året i rad som Mölndal arrangerar Hållbarhetsveckan, i år mellan den 22 och 29 april. Omkring 80 olika programpunkter kommer att betas av under veckan, så som olika loppisar, föreläsningar, cykeldagar och klädbytardagar. 

Under lördagens invigning i Kulturhuset Möllan bjöds på både bubbel, snittar och invigningstal av kommunalrådet Ulrika Frick (MP).

– Man blir så himla glad av att ta del av all energi som sprudlar runt om i den här staden, att få det här programmet i sin hand ger en enorm kraft och inspiration att fortsätta driva de här frågorna, sa hon under talet.

Under lördagen startade veckan också med aktiviteter på Mölndals Torg genom en sakbytardag och gratis cykelreparationer. På Soltorpsgatan i Krokslätt märkes veckan av extra mycket genom en skräpplockarinsats av Inga-Lill Ramell, Gunilla Arneström och Ulla-Carin Moberg.

– Vi gick på den här gatan i två timmar och plockade skräp och fick med oss allt det här. Så här ser det ut på många ställen i Mölndal, det ser verkligen förjävligt ut på våra gator, säger Ulla-Carin Moberg.

Hållbarhetsveckan i Mölndal arrangerades första gången 2014 och arrangeras i huvudsak av Mölndals stad och ABF Sydvästra Götaland.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

kullenberg.rothvall@molbdalsposten.se