I mars förra året öppnade Katja Palmdahl och hennes man restaurangen Lilla Spinneriet i Lindome. Nu vill de bygga ett växthus med plats för både gäster och växter. Arkivfoto: Lotta Nyvall

Restaurang bygger ut med växthus

Planerna på ett växthus framför Lilla Spinneriet står fast. I veckan var en trädgårdsarkitekt där för att ge råd inför bygget.

Redan i våras berättade ägaren Katja Palmdahl att restaurangen i Lindome vill skapa en mysigare utemiljö för gästerna. Sedan dess har planerna konkretiserats en del.

– Vi har precis haft en trädgårdsarkitekt här och vi har valt ut ett hus som vi tycker skulle passa fint in i omgivningen, säger Katja Palmdahl. 

Det växthus de helst vill ha är på 28 kvadrat och därför behövs ett bygglov.

– Vi ska gjuta en platta och sätta lite växter redan i höst.

Planen är att växthuset ska placeras mellan de två byggnadena Spinneriet och Lilla Spinneriet.

– Det blir som en liten entré. Idag är platsen väldigt blåsig. Vi ska sätta någon häck också för att försöka stoppa vinden, säger Katja Palmdahl. 

Det estetiska har stor betydelse och tanken är att hela platsen ska göras fin.

– Sedan är det viktigt att fastighetsägarn godkänner det vi vill göra. Vi vill utforma växthuset så att det hänger ihop med de andra byggnaderna och ska försöka hitta lite gammalt tegel som vi kan använda till att mura nederdelen av växthuset. 

När byggnaden väl står klar ser Katja Palmdahl flera användningsområden för den.

– Vi har tänkt använda det både för gäster och plantering. Man kommer kunna ta en drink där och härliga dagar kan besökarna sitta där och fika. Sedan vill vi odla lite för vår verksamhet, men vi får se hur mycket man får plats med, säger hon.

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar