Arkivfoto

Rånförsök – sparkade och slog tonåring

När en kille i 15-årsåldern var på väg hem blev han sparkad och slagen av tre män som försökte komma åt hans mobil. Rånförsöket avbröts av ett vittne som nu polisen vill ha tag på.

Det var vid 21-tiden på torsdagen som tonåringen hade gått från Mölndals station då en man kom springande efter honom vid kulturhuset Möllan och ville prata med honom. Mannen dolde sitt ansikte och tryckte upp målsägaren mot husväggen och slog honom med ett knytnävsslag i ansiktet.

Enligt tonåringen kom då ytterligare två män och tillsammans drog de tre männen ner honom på marken och sparkade mot rygg och mage samtidigt som de försökte ta hans telefon. Men i samband med rånförsöket kom en man förbi som lyckades få männen att avbryta. De sprang från platsen i riktning mot Mölndals station utan att de fick med sig något från tonåringen.

Den misshandlade killen sprang hem till sig utan att prata med vittnet som stoppade rånförsöket. När polispatrullen pratade med killen hade han ont i kroppen och uppmanades att uppsöka vård för att kolla över skadorna. Han kunde inte ge en beskrivning av gärningsmännens ålder men uppgav att han inte kände igen personerna sedan tidigare.

Polisen är nu intresserad av att komma i kontakt med den person som avbröt rånförsöket för att få fler vittnesuppgifter om händelsen och uppmanar honom att kontakta polisen.

Kajsa Lind

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar