Räddningstjänsten varnar för extremhalka

Det är just nu extremt halt på många håll i Västsverige och flera olyckor har inträffat under morgonen. Polis skickades tidigt på lördagsmorgonen till Åbromotet där ett fordon kört in i räcket i norrgående riktning på E6.

Ingen person ska ha skadats allvarligt vid olyckan som inträffade klockan 06.45, uppger polisens presstalesperson Anna Göransson.

– Däremot ska Vägverkets bil som kallats dit i sin tur ha blivit påkörd bakifrån. I det fallet skrevs även en anmälan om vårdlöshet i trafik, berättar hon vidare.

Flera olyckor har inträffat i Göteborgsregionen under lördagsmorgonen.

– Det är glashalt på många platser just nu, så det är därför oerhört viktigt att ta det lugnt i trafiken, säger Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Både på E6 och mindre vägar som Spårhagavägen var det under lördagsmorgonen extremhalt och Västtrafik meddelade under lördagsmorgonen även att flera busslinjer i Göteborgsregionen ställts in till följd av halkan.

Trots detta ska inga allvarliga olyckor ha inträffat där någon behövt föras till sjukhus, uppger Anna Göransson.

– Det är väldigt halt på flera platser i länet och det är därför väldigt viktigt att man håller hastigheten och inte bara förlitar sig på att man har nya vinterdäck.

Temperaturen steg senare under förmiddagen och landar enligt SMHI på runt 3-4 plusgrader i Mölndal under resten av eftermiddagen, för att sedan pendla runt 1-2 plusgrader under kvällen. Under natten och söndagsmorgonen väntas sedan åter minusgrader.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@otv.se