Träffa ardenrarna på Gunnebo och påskpyssla på biblioteken hör till det lediga barn kan ägna sig åt under lovet. Arkivfoto

Pyssla och träffa hästar på lovet

Under påsklovet finns en hel del att hitta på för lediga barn och unga. Påskpyssla på biblioteken, träffa ardenrar på Gunnebo lantgård eller dansa loss på discot i Aktiviteten.

Biblioteken i Lindome och Kållered tjuvstartade med sitt påskpyssel redan i helgen. Resten av biblioteken kör igång på måndagen med pyssel och deckartips-promenad där det finns möjlighet att vinna priser. Både pyssel och promenad pågår sedan till och med skärtorsdagen.  

Annat att hitta på under veckan är filmskapande, filmkurs och workshops i dans sång, trummor och gitarr. För dessa aktiviteter är det föranmälan som gäller. 

Disco på torsdag

På torsdag är det UKM-festival på Aktiviteten. UKM står för Ung kultur möts och på festivalen får deltagarna fem minuter på sig på scen eller möjlighet att ställa ut i en konstutställning. 

Några deltagare kommer att väljas ut för att till att representera Mölndal i regionfestivalen som hålls i Ale i maj.

Efter UKM fortsätter kvällen på Aktiviteten med mer musik. Dels kommer deltagarna från workshopen tidigare i veckan att kliva upp på scen. Det blir konsert med Aurelia Dey & The Vibe och därefter disco för dem mellan tolv och 19 år.

Träffa hästar

Gunnebo har också en del barnaktiviteter på påsklovet. På tisdag är det barnvandring i slottet då besökarna får veta hur livet där var på 1700-talet. Alla deltagare som vill kan klä ut sig i tjänstefolkskläder under rundturen. Biljett köps på Gunnebos hemsida. 

På långfredagen och påskdagen finns möjlighet att bekanta sig med arbetshästarna Umar och Julin. På förmiddagen kan besökarna prova att köra ardennern Julin med vagn. Kusken Emma sitter bredvid och hjälper till vid behov. Ingen föranmälan eller åldersgräns. 

På eftermiddagen kan man vara med med och gör Umar och Julin påskfina genom att borsta, fläta eller bara klappa och mysa. 

Lotta Nyvall

031-86 84 25

lotta.nyvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar