Årets manliga stjärnskott för region Väst blev Mölndalsföretagaren Mikael Cwyl. ”Att driva eget är en livsstil och man känner sig väldigt ensam i sina beslut. Då är det härligt att bli uppmärksammad, det visar att man har gjort något rätt i alla fall”, säger han. Foto: Teodor Axlund

Prisas för sin förståelse av en komplex bransch

Årets manliga stjärnskott för region Väst blev Mikael Cwyl, en av grundarna till Mölndalsföretaget Inteleon SMS Park. Företaget erbjuder parkeringsbetalning via sms, app och webb.

Det var på måndagen som regionfinalen Entrepreneur of the years ägde rum. Mikael Cwyl var nominerad och vann alltså kategorin Årets manliga stjärnskott för att ha byggt upp ett modernt, innovativt och lönsamt bolag.

Läs mer:Mölndalsföretag nominerat till entreprenörspris

– Det jag reflekterade över i måndags var att alla som var nominerade är fantastiska bolag. Det var en kick att få vinna i den gruppen, säger Mikael Cwyl.

Mikael Cwyl får nu möta vinnarna från de övriga fem regionfinalerna när Sverigefinalen i Stockholm äger rum den 25 januari.

– Det roligaste är att få nätverka med alla dessa företagare. Att stå på scen och få blommor är jag inte van vid och all den uppmärksamheten är inte riktigt min grej, säger han.

I juryns motivering står blanda annat: ”Att förstå sig på både den komplexa branschen såväl som tekniken har varit ett vinnande koncept för denna entreprenör som gett kunderna ett lättanvänt digitalt alternativ till den traditionella branschen”.

Västsveriges främsta entreprenör blev dock Magnus Larsson, Pincho Nation AB. Det är endast i en kategorin man kan gå vidare till världsfinalen i Monte Carlo i juni. Där tävlar entreprenörer från fler än 60 länder om titeln som världens främsta entreprenör.

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar