Mia Skaaret, Jimmy Simensen och Mohammed Ali Ktit är nya trygghetsvärdar. Foto: Mölndals stad

Premiär för satsningen på trygga värdar

I slutet av augusti fattades beslutet att Mölndals stad skulle anställa helt vanligt folk för att sprida trygghet i centrum på helger och kvällar. Nu har det varit premiär.

Jimmy Simensen var en av tre nyblivna trygghetsvärdar som mot en viss ekonomisk ersättning vandrade runt i centrala Mölndal mellan åtta och midnatt på fredagskvällen i förra veckan.

Läs mer: 16/2:Många vill bli trygghetsvärdar

31/8:Ja till avlönade vuxna på helgnätterna

– Det gick väldigt bra. Vi fick riktigt bra respons från både ungdomar och äldre, säger han.

Enligt Jimmy Simensen var det på det stora hela en väldigt lugn kväll, och när temperaturen föll framåt midnatt blev det inte så mycket folk kvar runt resecentrum.

– Det var rätt mycket rörelse ett tag, kanske mellan nio och elva. Och det är klart att man reflekterar en del när man ser barn som inte ser ut att vara äldre än tolv år. Jag hade inte låtit mina barn vara ute på Mölndals bro så sent, säger Jimmy Simensen.

Totalt har Mölndals stad rekryterat 25 trygghetsvärdar. Jimmy Simensen tyckte att premiärkvällen gav mersmak.

– Nu när det börjar bli lite varmare har vi sagt att vi ska försöka gå till klockan två i stället. Jag tror att det uppskattas väldigt mycket om vi är ute efter midnatt.

Hans egen inställning till att vara ute sent på kvällen hann också förändras lite rand under arbetspasset.

– Tidigare har jag dragit mig för att åka spårvagn sent på kvällen. Men av vad jag upplevde i fredags så känner jag att det inte är så mycket att oroa sig för. Jag tror att polisen har ganska bra koll.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar