Agnes Rodhe, Sofia Tåhlin, Alma Olsson, Ebba Wigren, Alicia Jardine och Hilda Ekstedt jobbar ideellt för Popkollo folkmusik. Foto: Privat

Premiär för kollo för folkmusik

Nystartade Popkollo folkmusik drar igång för första gången på måndag. Tio tjejer och transpersoner ska under en vecka få lära sig mer om folkmusik.

Popkollo folkmusik är en ny inriktning i den ideella föreningen Popkollo, som startades redan sommaren 2003 i Hultsfred, för att främja kvinnor i musikbranschen. Idag har organisationen vuxit och finns över hela Sverige med en rad olika genrer och inriktningar.

Med start på måndag anordnas popkollot nu för första gången i Mölndal, närmare bestämt i Konstkollektivets lokaler i Grevedämmet, på Pixbovägen 5. Tjejer och transpersoner mellan 14 och 18 år ska under veckan bo tillsammans, skriva och spela låtar samt delta i workshops.

Agnes Rodhe är sekreterare för Popkollo folkmusik och kommer även att vara kvällsledare under veckan.

– Jag kommer att hålla i lite workshops, men mest umgås med deltagarna när de inte spelar musik. Sen kommer jag hjälpa till i köket också, säger hon.

Under veckan ska deltagarna få pröva på att skriva musik ihop, spela tillsammans och under avslutningen på söndagen hålls en konsert i Grevedämmet.

– Vi kommer att spela musik, dansa och ha roligt. Deltagarna är ganska blandade, men alla har spelat innan, fast olika inriktningar i folkmusik, säger Agnes Rodhe.

Valerie Kaspersen

Relaterade artiklar
Fler artiklar