Carina Erlandsson, centrumchef för Mölndal galleria, hoppas att en sportbutik finns tillgänglig så snart som möjligt.
Carina Erlandsson, centrumchef för Mölndal galleria, hoppas att en sportbutik finns tillgänglig så snart som möjligt. Bild: Lotta Nyvall

Positiv sommar för gallerian – men sportbutik saknas fortfarande

Mölndal galleria har en stark sommar i ryggen. En sportbutik har däremot länge lyst med sin frånvaro – trots en stor efterfrågan.
– Det finns högst upp på vår egen och besökarnas önskelista, säger centrumchefen för Mölndal galleria, Carina Erlandsson.

ANNONS
|

LÄS MER:Döner Factory slår upp portarna i Mölndal Galleria

Sommaren har varit en glädjande tid för många. Så även för Mölndal galleria. I takt med att allt fler vaccinerat sig och restriktionerna lättat ser vardagen väldigt annorlunda ut kontra för några månader sedan. Butikerna har gått bra och besökarna har varit många.

– Sommaren har gått jättebra. Vi är väldigt, väldigt nöjda. Det är väldigt positivt för oss just nu, säger centrumchefen för gallerian, Carina Erlandsson.

Står högst upp på önskelistan

Mölndal galleria har under sin treåriga livstid inte haft någon sportbutik – trots att efterfrågan varit rejäl.

– Det finns ett stort önskemål från folk. Vi har självklart sagt själva att vi vill etablera en sportbutik här. Men vi har inte landat någonting än, säger Carina Erlandsson och fortsätter:

ANNONS

– Nu har det varit sommaruppehåll och dessförinnan har vi som hela samhället varit ganska drabbade av situationen som vi har levt i ett tag. Men det finns högst upp på vår egen och besökarnas önskelista.

I slutet av april, vilket Mölndals-Posten skrev om, fanns det en förhoppning om att det skulle öppna en sportbutik i gallerian ”snart”. Men än så länge har ingenting skett.

– Det är samma sak. Vi har fortfarande förhoppningen att vi ska öppna en sportbutik, det är våran absoluta ambition, säger Carina Erlandsson.

Hon berättar vidare att Mölndal galleria i nuläget håller på att göra plats för en större lokal på övervåningen – annars är allt uthyrt.

LÄS MER:Färgbristen hårt slag för Mölndals butiker: ”Är helt sjukt”

"Är väl förberedda”

Pandemin har slagit hårt mot butikshandeln. Carina Erlandsson menar att gallerian är förberedd på en eventuell fjärde våg.

– Vi är väl förberedda nu och har byggt på oss väldigt mycket kunskaper och erfarenhet. Vi har faktiskt lyckats väldigt bra både första, andra och tredje vågen och anpassat oss. Det känner vi oss väldigt stolta över att vi har gjort bra, säger hon och fortsätter:

– Vi precis som alla andra hoppas ju så klart att det ska fortsätta gå åt rätt håll, och att vi kanske kan fortsätta att utvecklas mer och mer. Men pandemin är ju inte över, så vi har fortfarande spritstationer och ber om att hålla avstånd och hela den biten.

LÄS MER:Hushållskonsumtionen har ökat – så tycker Mölndalsborna

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS