Pompa och ståt när biblioteket invigdes

Nu är Mölndals nya stadsbibliotek invigt. Det gjordes med bland annat paradmusik, sång och bandklippning.

– Här är alla välkomna, säger Annika Stedner, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Strax innan 12 på lördagen samlades en folkmassa utanför stadshuset för att ta sig därifrån till det nya biblioteket. Mölndals paradorkester ledde tåget som tog sig upp till Alberts torg.

På plats sjöng elever från Kulturskolan. Dessutom talade årets Mölndalsambassadör Lars Nilsson, som är musikproducent och driver Nilento Studio i Tulebo.

– Jag vill passa på att tacka Mölndals kulturskola. Utan den hade jag aldrig gjort det jag gör i dag, sa han.

Tände granen

Traditionsenligt var det sedan dags att tända julgranen. Efter det fortsatte paradorkestern och ett led med Mölndalsbor upp till stadsbiblioteket.

Från början var tanken att Ulla Jacobssons plats skulle invigas samtidigt som biblioteket men torget har blivit försenat. Entréen in till biblioteket var däremot öppen och besökarna fick gå en provisorisk väg runt bygget.

Väl inne i lokalerna var det fullt med folk. Ingvar Oldsberg var konferencier och hälsade alla välkoma.

– Mölndal har betytt mycket för mig genom åren. Jag växte upp och spelade fotboll i Mölnlycke och vi åkte ofta till Mölndal för att möta Fässberg och Solängen och allt vad det var. På helgerna åkte man till Möllan och dansade, säger han.

Klippte bandet

Efter körsång, gycklare och uppträdande från Kulturskolan var det dags att klippa bandet. Annika Stedner, chef på kultur- och fritidsförvaltningen, höll ett kort tal.

– Det här är inte bara en plats för böcker. Vi har velat bygga ett stadsbibliotek som ska främja möten mellan människor, sa hon.

Pernilla Övermark (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden var den som fick hålla i saxen.

Invigningen fortsätter med aktiviteter i en hel vecka framåt.

Läs mer:Snart invigs biblioteket – firas i en vecka

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar