Politikerna gillade idén om 17-våningshus

Politikerna gjorde tummen upp för höghusplanen vid resecentrumet i centrala Mölndal. På torsdag startar samrådet, där vem som helst får möjlighet att lämna åsikter.

Det handlar om kvarteret Kungsfisken, som ligger mellan Nygatan och resecentrum och i dag inrymmer bland annat Hemköp, Systembolaget och en bingohall. 

Läs mer: Planen: Hus med 17 våningar i centrum

Tanken är att på ett par års sikt riva delar av kvarteret och uppföra en riktigt högrest byggnad som får 17 våningar mot spårvagnshållplatsen och som sedan fasas av till 15 respektive 13 våningar i riktning mot Hemköpbutiken.

De nya byggnaderna ska innehålla kontor och enligt den detaljplan som nu ska ut på samråd kan nytillskotten innebära runt 2 500 extra arbetsplatser jämfört med i dag.

– Det här ger framför allt ett underlag för de näringar som finns i området. Dessutom har vi haft en del problem med tryggheten vid resecentrum och då är det viktigt med mycket folk i rörelse, säger Stefan Gustafsson (S), ordförande i kommunstyrelsens planeringsutskott.

Utskottet gjorde tummen upp för planen vid sitt senaste möte och beslutade att den skulle gå ut på ett så kallat samråd. Då får både myndigheter och privatpersoner möjlighet att lämna synpunkter. Samrådet ska inledas nu på torsdag, den 19 april, och pågå fram till 17 maj.

Enligt byggbolaget NCC ska första etappen av kvarteret vara klar 2021, medan hela kvarteret står färdigt två år senare.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23