Glenn Grimhage (L) blev inte glad över beskedet att biblioteken slutar låna ut elcyklar. Foto: Hans Wretling/Catrin Hansson

Politiker förundrad över cykelbeslutet

Nu försvinner möjligheten att låna elcyklar på biblioteket – det berättade Mölndals-Posten på fredagen.

– Jag blev väldigt förvånad, säger Glenn Grimhage (L), som var med och beslutade att försöket skulle bli permanent.

Glenn Grimhage sitter i såväl kultur- och fritidsnämnden som kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Han studsade till när han läste på Mölndals-Postens sajt om att det från och med 31 augusti inte längre går att låna elcyklar på biblioteken.

Läs mer:Bibliotekens succé får ingen fortsättning

Efter en motion av Glenn Grimhage och partikamraten Elin Andersson hade nämligen kommunfullmäktige frågan om elcyklarna uppe på ett möte för knappt två år sedan.

Där fattades beslutet att ”Mölndals stad utökar och permanentar projektet Bibliotekscykel”. Utökningen genomfördes kort senare, då även biblioteken i Lindome och Kållered började erbjuda utlån av elcyklar. Däremot verkar det ha gått sämre med permanentandet.

Som Mölndals-Posten berättade på fredagen upphör bibliotekens cykellån den 31 augusti.

– Det var hela tiden sagt att det var ett försök med att låna ut de här cyklarna via bibliotekets system. Nu är projekttiden slut så nu får staden titta på nya sätt att få spridning på detta, sa Britta Olsson, tillförordnad enhetschef på Mölndals stadsbibliotek, då.

Glenn Grimhage ska nu utifrån sin politiska roll undersöka vad som egentligen hände med beslutet från 2015. Själv tror han mycket på konceptet att låta Mölndalsborna testa elcyklar via biblioteken.

– Det är en väldigt bra idé. En elcykel kan ju nästan helt ta bort behovet av kortare bilresor. Eftersom de är ganska dyra så är det bra om det går att låna en på biblioteket för den som vill prova. Det kan ge en bra hjälp, säger han.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar