Politiker backar från kritiserade namnet

Vad ska centrum heta? Nu är kommunens politiska ledning på väg att backa från det kritiserade namnet Mölndals innerstad. I stället lanseras det mer internationellt gångbara Mölndal City Centre.

OBS! Detta är ett 1 april-skämt från Mölndals-Posten.
Mölndals-Posten har i flera omgångar rapporterat om turerna kring vad stadens centrala delar ska få för officiellt namn. Både namnberedning och kommunens ledande politiker har varit överens om namnet Mölndals innerstad, som anses klinga bättre än det gamla Mölndals centrum.

Men reaktionerna har varit starka och kritikerna många. Vid ett möte på fredagseftermiddagen borrade kommunledningen i frågan ännu en gång och landade då i ett nytt förslag: Mölndal City Centre.

Marie Östh Karlsson (S), kommunstyrelsens ordförande, anser att ett internationellt anslag passar bra i en kommun med ett stort och blomstrande näringsliv.

– I Mölndal har vi många internationella företag med affärskontakter och gäster från hela världen. Därför tror vi att det kan vara en fördel att marknadsföra ett namn som slår an både hos svenska och utländska besökare, säger hon.

Vad är det för fel på namnet Mölndals innerstad?

– Det är inget fel alls. Men vi har lyssnat in den kritik som kommit från många Mölndalsbor och försökt se frågan från ett nytt perspektiv.

Men de flesta kritiker har snarare velat gå tillbaka till Mölndalsbro eller behålla Mölndals centrum?

– Så kan det vara. Samtidigt är det viktigt att vi anstränger oss för att hitta en kompromiss som kan godtas av alla parter: både Mölndalsbor, handlare och andra aktörer.

Inom kort ska ärendet upp på kommunstyrelsens bord igen. En preliminär logotyp har tagits fram av en inhyrd illustratör och enligt Marie Östh Karlsson råder det stor enighet inom den politiska sfären om förslaget.

Nu återstår bara att övertyga Västtrafik om att Mölndal City Centre ska bli det nya namnet även på buss-, tåg- och spårvagnsstoppen vid bron. Det regionägda bolaget har som policy att inte tillåta engelskspråkiga hållplatsnamn.

– Jag har gott hopp om att vi ska hitta en lösning där. Självklart är det viktigt att resecentrumet och området runtomkring namnges på ett enhetligt sätt, säger Marie Östh Karlsson.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23