Arkivfoto

Polisjakt – 90-åring hamnade mitt i dramat

Ett vittne såg hur en man slog och sparkade på en kvinna som låg på marken. Det blev starten på en vild jakt på gärningsmannen. Polisen lyckades gripa mannen precis när han var på väg att köra iväg i en stulen bil där en äldre man satt kvar som passagerare.

Polisen i Mölndal fick vid 10.30-tiden på onsdagen larm om en pågående misshandel på Neongatan. Ett vittne såg hur en man slog och sparkade på en kvinna som låg ner på gatan, hon försöker skydda sig med sina kryckor. Vittnet bankade på fönsterrutan och lyckades skrämma iväg gärningsmannen som sprang från platsen.

När polisen kom till platsen vill kvinnan, som är känd av polisen sedan tidigare, inte medverka i någon utredning men patrullen skrev ändå en anmälan om misshandel. Polisen fick ett signalement på mannen av vittnet och drygt en halvtimme efter händelsen såg polisen en man som stämde in på signalementet på den misstänkte vid Ranunkelgatan i Åby. När han fick se polisen sprang han från platsen, polisen som sprang efter uppfattade att mannen hade en kniv i handen som han släppte på vägen.

Den misstänkta mannen sprang därefter in i en lägenhet på Ponnygatan, där en altandörr stod på glänt. Han stängde dörren och en polis tvingade krossa rutan in till lägenheten för att ta sig in men väl inne i lägenheten visade det sig att den misstänkte lämnat lägenheten.

En annan patrull lokaliserade mannen vid Fullblodsgatan. Där har han hoppat in i en bil som stod parkerad på gatan. Nycklarna satt i och i passagerarsätet satt en man i 90-årsåldern. Mannen hann starta bilen och skulle precis köra iväg när en polis lyckades slita ut den misstänkte. Mannen som är i 25-årsåldern och välkänd av polisen, greps och anhölls senare.

Den äldre mannen som satt i bilen blev mycket rädd av händelsen och fick även en sårskada på handen i samband med tumultet.

25-åringen var sedan tidigare eftersökt av polisen eftersom han skulle hämtas in till förhör gällande en knivskärning på Mölndalsbro den 28 augusti, då en man knivskars i axeln.

Läs mer: Man knivhuggen i axel

Mannen är i nuläget misstänkt för misshandel, hemfridsbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt brott mot knivlagen.

Emma Hellström

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar