Polisens extra närvaro gav resultat

Efter ett storbråk som bröt ut mellan två ungdomsgrupper i Mölndal centrum på måndagen har polisen haft extra närvaro i området för att förhindra ett nytt bråk.

En extra närvaro har gjort att andra brott kunnat upptäckas i och runt Mölndals centrum.

Läs mer: ”Känns tryggare med polisen här”

Vid 17-tiden på torsdagen pratade polisen men en man som stod på Brogatan. Mannen uppträdde misstänkt drogpåverkad och togs med för drogtest.

Senare på torsdagen, vid 20.30-tiden, kontrollerades tre personer vid Norra Forsåkersgatan. En av personerna visade sig ha en mindre mängd narkotika på sig. Senare gjorde polisen även en husrannsakan mot mannens bostad och där hittades bland annat en batong och en kniv som omhändertogs. Mannen är misstänkt för narkotikabrott eget innehav och brott mot knivlagen.

Runt samma tid påträffades en man i Mölndals centrum som var efterlyst och skulle hämtas in för vård. Det visade sig vara samma man som nyligen gick runt drogpåverkad med en så kallad ’Guy Fawkes-mask” och bland annat hamnade i slagsmål på systembolaget.

Läs mer: Drogpåverkad man gick runt i Vendetta-mask

Läs mer: Maskerade mannen tillbaka – i slagsmål

Mannen omhändertogs och kördes till kördes till vårdanstalt. Med sig i sällskap hade mannen också en kvinna i 25-årsåldern. Drygt 40 minuter efter att mannen omhändertagits fick polisen samtal om att kvinnan sprang runt ute i biltrafiken vid Mölndals centrum och försökte lifta. Hon ska varit nära att bli påkörd flera bilar.

Linus Annlöv

redaktion@molndalsposten.se