Polisen söker vittnen till glaskrossning

Natten mellan den 16 och 17 juni krossades 170 rutor i busskurer i Mölndal, Göteborg och Härryda. Även flera fastigheter drabbades. Polisen efterlyser nu vittnen och iakttagelser – på Facebook.

Den omfattande skadegörelsen av busskurer upprörde många Mölndalsbor. Ett stort antal vindskydd på hållplatser mellan Kållered och Korsvägen i Göteborg drabbades av vandalernas framfart.

Sammanlagt krossades 170 rutor. Västtrafik har tidigare uppskattat kostnaden för ersätta de krossade rutorna till över 300 000 kronor.

De fyra ungdomar, tre män i dryga 20-årsåldern och en tjej, som stoppades i Mölnlycke tidigt på morgonen den 17 juni i en vit VW Golf är inte misstänkta i ärendet längre.

– Vi har inga misstänkta för närvarande, säger Kristina Isaksson, utredare vid polisen i Göteborg Syd.

Polisen har under utredningens gång fått in ett par bra tips. Men Kristina Isaksson är förvissad om att det finns en räcka andra iakttagelser som gjordes under ”glaskrossnatten” i juni.

På Facebook vädjar nu Isaksson om fler observationer från allmänheten från natten mellan fredag och lördag, den 15-16 juni.

– Vi är övertygade om att det finns betydligt fler iakttagelser som är av intresse för polisen. Och vi vet att det snackas om det folk emellan. Nu är det dags att höra av sig till oss, säger Kristina Isaksson.

Hon understryker att alla utsagor är av intresse.

– Det kan handla om saker som avvikande ljud, klockslag, när såg man rutorna hela senast och när såg man att de var trasiga.

Polisens utredning av fallet visar nu att glasrutor förstördes även i minst tre andra byggnader i Mölndal.

– Det rör sig om rutor på Nordeas bankkontor vid Mölndals centrum, en glasvägg hos företaget Dentsply på Neongatan/Aminogatan samt ett bostadshus i centrala Mölndal, uppger Isaksson.

Tips och upplysningarna om glaskrossningen i juni kan lämnas till kristina.isaksson@polisen.se

Dag Fransson

redaktion@molndalsposten.se