Arkivfoton

Polisen inför tidsbokning för passansökningar

Istället för drop-in kommer polisen i Mölndal nu att införa tidsbokning när du ansöker om pass. Polisen menar att det kommer minska kötiderna.

Det nya systemet innebär att du själv bokar tid via webben eller telefon hos polisen för att ansöka om pass eller nationellt id. Systemet har redan införts i delar av landet och från den 26 februari så gäller det nya systemet också i Storgöteborg där Mölndal ingår.

– Med drop-in får du i värsta fall vänta flera timmar för att lämna in din ansökan. Tidsbokning innebär främst att vi kan minska de fysiska kötiderna på passexpeditionerna. Nu bokar du din tid och kan vara klar på tio minuter, säger Jonas Bertram, regionalt införandeansvarig på polisen, i ett pressmeddelande.

Tiderna kommer att finnas tillgängliga på polisens hemsida från den 26 februari och det går också att få hjälp via polisens växel 114 14 om man inte har tillgång till internet.

– Det som är viktigt att tänka på är att planera sitt besök och vara ute i god tid. Med tidsbokningen kommer vi fördela tiderna över året. Det gör att man kan uppleva att det är svårare att få en tid under högsäsong. Men sett över hela året innebär det en bättre och effektivare service, säger Jonas Bertram.

Den stora toppen för ansökningar är under maj och juni. Från den 9:e april upphör drop-in helt i Mölndal.

Det nya systemet kommer samtidigt också att införas i Borås, Alingsås, Kinna/Mark och Ulricehamn.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar