Polisen hyllar Mölndals-baguetter

Ett smörgås-gate seglade upp mitt under brinnande EU-toppmöte när polischef Erik Nord sågade baguetterna som poliserna hade blivit tilldelade.

Räddningen kom från Mölndal och bestod av 580 baguetter som föll polischefen bättre i smaken.

– Helt anan kvalitet, jublade han på Twitter.

Medan regeringscheferna serverades torskrygg från Västerhavet under EU-toppmötet i Göteborg fick poliserna som bevakade arrangemanget hålla till godo med baguetter. Inget märkligt med det kanske, om det inte vore för att kvaliteten på mackorna lämnade en del i övrigt att önska.

– Riktigt undermåliga baguetter, rasade Erik Nord, chef i polisområde Storgöteborg, på Twitter i ett inlägg som snabbt blev en snackis och som GT var först med att skriva om.

Polismyndigheten tog kontakt med Café Skåne i Mölndal som fick en beställning på 580 baguetter för omgående leverans. Personalchef Eva Caliskan kallade in Dalia Kleponite, Elida Vrenezi, Malvina Bergenholtz och Mariam Shafie och tillsammans jobbade de hela natten mot lördagen för att få klart mackorna som innehöll stekt ägg, pannbiff, gurka och tomat.

Och polismakten var nöjd.

”Idag har vi bytt leverantör av baguetter. Helt annan kvalitet. Tack Café Skåne!”, skrev Erik Nord i ett nytt inlägg på Twitter.

– Jätteroligt, speciellt när vi hade läst i tidningen att de var så besvikna innan, säger Michaela Hansson som jobbar på Café Skåne och fortsätter:

– Polisen ställer ju upp för oss alla i samhället så det känns bra att kunna ge något tillbaka.

Jacob Humlén

jacob.humlen@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar