Just nu pågår den tekniska undersökningen för at fastställa ifall branden var anlagd eller inte. Arkivfoto: Valerie Kaspersen

Polisen avvaktar med utredning

Polisen har inga uppgifter på vad som orsakade branden vid Kryptongatan. Polisens avvaktar med utredningen tills de fått svar från teknikerna.

– Vi väntar fortfarande på uppgifter från den tekniska utredningen om vad som kan ha orsakat branden. Om vi hittar någonting som gör att vi misstänker brott går utredningen åt ett håll. Skulle det visa sig att det inte är ett brott, så läggs ärendet ner och tas över av försäkringsbolagen.

Tills polisen vet mer så klassas branden fortfarande som grov mordbrand. Vad de har hittat hittills kan polisens gruppchef, Peter Kron, inte svara på.

– Det som vi vet nu är fortfarande sekretessbelagt. Vi vet heller inte ännu vad teknikerna har. Det var ju totalbrand och de har även varit grävmaskiner på området. Det är en svår uppgift att få fram något alls.

Vad kommer göras nu?

– Just nu för våran del så avvaktar vi helt enkelt. När teknikerna kommer med sin rapport så agerar vi utifrån det, men än så länge har vi inga misstankar om brott. Det finns inget som tyder på det ännu.

Hur lång tid beräknas arbetet ta?

– Det är svårt att säga i dagsläget. Det kan ta allt ifrån en vecka till en månad, det beror på belastningen och på vad teknikerna hittar.

Valerie Kaspersen

Relaterade artiklar
Fler artiklar