Arkivfoto

Pojke misshandlad på Fässbergsskolan

En elev på Fässbergsskolan blev misshandlad efter att obehöriga personer tog sig in via en nödutgång.

Misshandeln ska ha inträffat under skoltid på torsdagen. Två obehöriga personer över arton år ska ha tagit sig in på skolans område genom en nödutgång på skolans baksida. Sedan ska de ha misshandlat en pojke utanför skolbyggnaden. Pojken fick föras till sjukhus men kunde återvända till sitt hem samma kväll.

Enligt Ryan Floer på polisens ungdomsgrupp pågår ett intensivt utredningsskede om händelsen som har rubricerats som misshandel av normalgraden. Då det handlar om en misshandel av en ung person ska det vara en prioriterat ärende för polisen. Polisen har också kunnat bekräfta att det finns vittnen till händelsen. Orsaken bakom misshandeln är oklar.

Ulrika Gustafsson, rektor på Fässbergsskolan säger att polis och vårdnadshavare kontaktades så fort skolledningen fick kännedom om händelsen. Hon säger också att man på Fässbergsskolan ständigt jobbar med förstärkt säkerhet och att skolan tillsammans med säkerhetssamordnare från Mölndals stad nu ska se över den utrymningsdörr där de två personerna tog sig in på skolans område.

– Vi har säkerhetsrutiner och vi har stängda dörrar. Besökare på skolan ska skriva in sig och rör man sig på skolan ska man ha ett synligt ID, säger Ulrika Gustafsson.

– En åtgärd vi kommer kolla på är att göra det mer synligt när den dörren öppnas, eventuellt att man använder sig av en ljudsignal.

Linus Annlöv

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar