Den påkörda cyklisten i Kållered anklagas för skadegörelse av den likaledes brottsmisstänkte bilföraren. Foto: Daniel Breece

Påkörda cyklisten misstänks för brott

Den misstänkt avsiktliga påkörningen av en cyklist i Kållered har tagit en oväntad vändning. Även cyklisten misstänks nu för brott, uppger polisen.

En förundersökning med rubriceringen skadegörelse har inletts mot den påkörda cyklisten. Enligt förundersökningsledaren Ann-Christin Skoglund vid polisen i Mölndal är det uppgifter från den likaledes brottsmisstänkta bilisten som ligger bakom.

– Bilisten hävdar att cyklisten har förstört hans backspegel. Eftersom vi vet att backspegeln var trasig så är det någonting vi måste titta på. Sen får vi se om vi kan leda i bevis att cyklisten haft något uppsåt, säger hon.

Läs mer: 4/10: Skärpt misstanke mot anklagade föraren

7/9: Polisen: Så säger lagen om vägcykling

6/9: Cyklist blev påkörd med flit under träning

6/9: Bilist prejade cyklist

Mölndals-Posten har berättat om den uppmärksammade påkörningen i flera omgångar. Det var den 5 september som händelsen inträffade. En grupp cyklister ska då ha blivit omkörda på Gamla Riksvägen av en manlig bilist, som kort efteråt tvärbromsade.

I samband med tvärbromsningen tvingades en av cyklisterna väja undan hastigt. Strax efter det körde han in i backspegeln på bilen. Slutligen uppger både cyklisten och flera vittnen att bilisten ska ha satt fart och med berått mod ha kört på cyklisten från sidan.

– Jag kommer att bära med mig den här känslan länge, att någon var ute efter att skada mig, berättade den drabbade cyklisten Carl Bylund för Möndals-Posten dagen efter olyckan.

Som Mölndals-Posten berättade i tisdags har bilföraren delgivits misstanke om försök till grov misshandel. Bilföraren uppger i förhör att hans motpart ska ha förstört backspegeln avsiktligt.

– Vi har inte hört cyklisten om det än eftersom han har begärt en offentlig försvarare, säger Ann-Christin Skoglund.

Det är dock högst osannolikt att en sådan försvarare utses, efter skadegörelse anses vara ett alltför lindrigt brott i sammanhanget.

Carl Bylund säger till Mölndals-Posten att han inte vill kommentera den inledda förundersökningen mot honom närmare. Detta eftersom han ännu inte fått några detaljer om vad misstankarna består i.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar