Padelspelaren stal padelracket – konfronterades vid Åby arena

Tidigare i år blev en padelspelare tagen på bar gärning när han försökte stjäla en racket från en padelbutik i Åby arena. Nu döms han till fängelse.

ANNONS
|

Det var i april som ett butiksbiträde från Every Padels butik i Åby arena upptäckte hur en man i 40-årsåldern stoppade in ett av butikens padelracket innanför sin jacka. Butiksbiträdet konfronterade då mannen.

– Mannen nekar, men jag står på mig och säger att han ska ta fram racketen och lämna butiken, berättar butiksbiträdet i polisförhör.

40-åringen gav inte tillbaka stöldgodset, utan lämnade istället butiken. Butiksbiträdet följde då efter, samtidigt som han ringde polisen.

Hade inget eget racket

När polisen kom till området grep de 40-åringen och tog tillbaka racketen till butiken.

För polisen berättar mannen att han befann sig i Åby arena för att kolla på när några kompisar spelade padel. Han erkänner även att han faktiskt försökte stjäla racketen.

ANNONS

– Jag spelar padel men har inget racket. Det är pinsamt att låna. Jag har inga pengar att köpa ett racket, säger 40-åringen i förhör.

Får fängelse

När ärenden prövades i domstol fann tingsrätten att 40-åringen hade gjort sig skyldig till stöld, och påföljden bestämdes till en månads fängelse.

I domen framgår att mannen tidigare förekommit i belastningsregistret under ett trettiotal avsnitt, och att han så sent som i mars i år dömdes för ett liknande brott.

LÄS MER:Misstänkta inbrottstjuvar stoppades av polisen

LÄS MER:Konfronterade inbrottstjuv – blev slagen i huvudet

LÄS MER:Grannar kritiska till ställplatser vid Åbytravet: ”Jag blir orolig”

ANNONS