Orsakade lägenhetsbrand – åtalas

Efter att inte fimpat cigaretten ordentligt började det brinna på kvinnans balkong i Mölndal. Räddningstjänsten fick rycka ut och släcka branden som hade spridit sig till vinden. Nu åtalas kvinnan för att hennes oaktsamhet orsakade branden.

Det var vid 05-tiden i slutet av mars som räddningstjänsten larmades lägenhetsbranden. Det hade börjat brinna på balkongen och det spred sig sedan till vinden. Boende på samma våningsplan tvingades lämna sina lägenheter men ingen av dem behövde föras till sjukhus för vård.

Enligt räddningstjänsten fanns det risk för att branden skulle sprida sig ytterligare men då de var tidigt på plats kunde de släcka branden.

Tidigt berättade kvinnan för polisen att hon troligtvis hade orsakat branden då hon rökt på balkongen men att cigarretten troligtvis inte släcktes när hon fimpade i en plastkruka.

Kvinnan åtalas nu för allmänfarlig vårdslöshet. Bostadsbolaget vill även ha 4 500 kronor i ersättning för den självrisk som de betalat till försäkringsbolaget för att täcka kostnaderna för reparationsarbetet.

Björn Alm