Olle Ljungström död – blev 54 år

Under natten till onsdagen hittades artisten och musikern Olle Ljungström död i sin lägenhet i Gräfsnäs utanför Alingsås. Han blev 54 år.


Musikproducenten Torsten Larsson från Mölndal har jobbat med Olle Ljungström på hans två senaste skivor, Sju och Släng in en clown. Ett samarbete som var tänkt att fortsätta.

– Jag är chockad och knäckt, Olle har mått ganska bra den senaste tiden, säger Torsten Larsson märkbart tagen av beskedet om att Olle Ljungström hittats död.

Och han berättar att han träffade Olle Ljungström senast för en vecka sedan och att samarbetet som började med skivan Sju har fortsatt kontinuerligt.

– Han har ju stått för så otroligt mycket bra musik och texter, han har haft stor betydelse för svensk musik, säger Torsten Larsson.

Medverkade i Så mycket bättre

2012 gjorde Olle Ljungström succé hos svenska folket i och med sin medverkan i Så mycket bättre. I en intervju i Aftonbladet det året uttryckte att han äntligen fått det erkännande han förtjänat.

Olle Ljungströms karriär har kantats av missbruk som han lyckades bli fri från på senare år. Innan sin medverkan i Så mycket bättre drabbades han dessutom av en stroke och tvingades vila ofta under inspelningarna.

Musikkarriären började i bandet Reeperbahn 1979 och under 90-talet gick han vidare som soloartist. Han har släppt åtta soloalbum.

Hittades död i sin lägenhet

Det var vid 3-tiden på onsdagsnatten som polisen larmades till Olle Ljungströms lägenhet efter att hemtjänstpersonal sett att dörren till artistens lägenhet stått öppen. Innanför dörren hittades Olle Ljungström död.

Eftersom det i nuläget inte går att avgöra hur Olle Ljungström dött har polisen inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

Olle Ljungström blev 54 år gammal.

Karina Hansson

redaktion@monldalsposten.se