17-åriga Olivia Spicer tog sig hela vägen till solomomentet på slutaudition i Idol - men där tog resan slut. Foto: Elvira Linderot

Olivia fick lämna Idol – men har en chans till

17-åriga Olivia Spicer tog sig långt på slutaudition men på tisdagen fick tv-tittarna se henne lämna tävlingen. Nu har hon en chans att ta sig tillbaka.

– Det hade varit häftigt. Jag har fortfarande mycket att ge, säger Olivia.

Kålleredstjejen Olivia Spicer hyllades för sin audition i Idol och tog sig vidare till slutaudition. Under förra och denna veckan har tittarna kunnat följa hur det gått för Olivia och de andra deltagarna.

Läs mer:Olivia sjunger en egen låt

– Det spelades in nån gång i maj, så det var ett tag sen nu, säger Olivia.

Hur var det att vara där?

– Det var en väldigt intressant upplevelse. Det roliga var att träffa alla de här människorna med så mycket talang, sen var det stressigt och lite sömn och så. Det bästa var nog människorna, det vägde upp det som var dåligt.

Under slutaudition gallrades 102 deltagare ner till 21 stycken som kommer få delta i en livesänd kvalvecka. Olivia tog sig till det sista momentet, solosång, men där åkte hon ut.

– Egentligen kändes det ganska lugnt för det framträdandet som sändes igår var inget som jag var nöjd med. Det var inget som jag kunde stå för. Hellre att jag åkte ut då än om jag hade gjort ett bra jobb, säger hon.

Även om Olivia inte var helt nöjd med sin prestation är hon stolt över att hon tog sig så långt i tävlingen.

– Det var en av de större anledningarna till att jag inte var så ledsen eller missnöjd, att jag tagit mig till topp 36. Det är inte många som gör det!

Nu har Olivia en liten möjlighet att ta sig tillbaka. TV4 har infört ”revanschen” där de som åkte ut under slutaudition får en ny chans.

– Vi fick spela in ett klipp där vi fick berätta lite om hur det kändes att åka ut och varför vi förtjänar att komma vidare till kvalveckan, och så fick vi sjunga en helt valfri låt. Klippet ligger ute på tv4.se och man kan dela klippet från deras hemsida. De fyra som får flest delningar och visningar får komma tillbaka till kvalveckan.

Hur hade det känts om du gick vidare?

– Det skulle kännas härligt för då är det svenska folket som har sagt sitt och visat att de vill ha en tillbaka.

Senast på måndag den 18 september kommer tv4 avslöja vilka fyra deltagare det är som får revansch.

Om Olivia inte går vidare har hon andra musikplaner inför hösten.

– Jag jobbar på en EP som har fått ligga lite på is så det blir den som kommer först i fokus i så fall, säger hon.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar