Arkivfoto

Ökat antal arbetslösa på ett år

Arbetslösheten i Mölndals stad har under ett år ökat med 0,2 procent och ligger på 3,5 procent.

Arbetslösheten låg i juni på 3,5 procent till Mölndals kommun. Det är en ökning av arbetslösheten med 0,2 procentenheter än motsvarande period förra året. Det visar statistik från Arbetsförmedlingen som har bearbetats av Journalistm++ och Nyhetsbyrån Siren.

Mölndals stad går därmed emot trenden i länet om man tittar under ettårsperioden. I Västra Götalands län minskade arbetslösheten med 0,2 procentenheter till 6,3 procent på ett år. Tittar man däremot på arbetslösheten i Mölndals kommun månad för månad så har arbetslösheten minskat sedan oktober förra året då den låg på 3,6 procent.

I Sverige låg arbetslösheten under juni på 7,2 procent, vilket motsvarar 351 000 personer. Det är en ökning med 5 000 personer jämfört med samma månad förra året.

– Att arbetslösheten sammantaget stiger är helt i linje med våra prognoser och är en följd av att fler nyanlända som fått sina uppehållstillstånd skrivs in i etableringsuppdraget. Det är inte ett tecken på en svagare arbetsmarknad säger Johan Bissman, tf. analyschef på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Emma Hellström

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar