Företaget Majvillan tar över flexlinjetrafiken i Mölndal om knappt ett halvår.

Nytt bolag får chans att köra populär buss

Flexlinjen är ett populärt sätt att resa kollektivt, inte minst bland äldre. Nu står det klart vilket företag som ska köra bussarna i Mölndal nästa år.

Det är Västtrafik som, på uppdrag av Mölndals stad och Göteborgs stad, gett sig ut på marknaden för att söka efter bussbolag som vill köra flexlinjebussarna.

För Mölndals del blir det bolaget Majvillan som tar över trafiken från och med 1 januari 2018. Mölndalsuppdraget, som också innehåller delar av centrala Göteborg, omfattar totalt tio bussar. Majvillan har inte kört flexlinjebussar tidigare, men däremot både färdtjänst och sjukresor.

Avtalet löper från till halvårsskiftet 2023. I avtalet finns det inbyggt en så kallad miljöbonus som gör att Majvillan gör en bättre ekonomisk affär om de lyckas minska flexlinjebussarnas miljöpåverkan.

Vem som helst får åka med flexlinjebussarna och taxan är densamma som för vanlig kollektivtrafik. Det krävs dock att man bokar sin resa i förväg. Eftersom det finns väldigt många upphämtningsställen att välja på blir det oftast bara en kort gångväg till hållplatsen. Bussarna har dessutom lågt golv och extra stort utrymme för rollatorer, rullstolar och barnvagnar.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar