På biblioteken finns flera bokcirklar och bokklubbar för barn och ungdomar. Foto: Arkiv/Susanne Hjalber

Nyheter på biblioteken – det här händer

Nu har vårens program för biblioteken släppts och det blir flera nyheter för både barn och vuxna – bland annat en ”grubbelklubb” i Lindome.

Under våren händer det en hel del på biblioteken i kommunen. På det nya stadsbiblioteket finns till exempel ett berättarrum där det ordnas sagostunder på olika språk. På onsdag den 24 januari klockan 17.00 blir det sagoläsning på Farsi/Darsi. Även i Lindome och Kållered blir det sagostunder under våren.

Programmet sträcker sig fram till mars och innehåller många aktiviteter för barn och unga – allt från dansworkshops till bokklubbar och pyssel. Den 10 februari blir det barnteater för barn 1-2 år på Kållereds bibliotek. Den 14 och 15 februari kommer tecknaren och författaren Esbjörn Jonsäter till kommunen och lär ut sina bästa knep för att teckna seriefigurer.

För de lite äldre, mellan 12 och 15 år, finns det en bokcirkel på Lindome bibliotek. Bokcirkeln träffas tre gånger under våren och det går att vara med på en eller flera träffar. Inför den första träffen den 22 februari diskuteras boken Vita tigern av Christine Ljungqvist.

En helt ny programpunkt är Grubbelklubben för barn mellan 9 och 12 år. En forskare i filosofi från Göteborgs universitet kommer till Lindome och leder ett samtal kring filosofiska frågor och funderingar – en gång i februari och en gång i mars.

För vuxna kommer det vara både föreläsningar och workshops under våren. I februari kan man till exempel lära sig mer om solceller, börja släktforska eller se en akvarellutställning. I mars går det att lära sig om japansk broderi, trädgårdsdesign eller hur man lägger mosaik.

Hela programmet med plats och tider finns på bibliotekets hemsida.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar