Nya revynamn tog publiken med storm

Många nykomlingar intog scenen när Mölndalsrevyn gjorde en sprakande sammanfattning av året som gått. 

– Det kändes jättebra. Det har varit väldigt lätt att komma in i det här gänget, sa en glad Emma Brattgård efter showen.

Den röda tråden i årets föreställning var frågan om ett ja eller nej till Möxit, alltså om Mölndal ska stanna kvar i Sverige och EU eller bilda ett eget land. Som vanligt blandades det friskt mellan händelser på världens största scener – amerikanska presidentvalet och burkiniaktionen på badstranden i Nice fanns med på ett hörn – och referenser med betydligt mer lokal anknytning.

– Man står inte högt i kurs om det hörs att man kommer från Hällesåker, fastslog Patrik Benrick i ett roligt nummer om en dansafton i kulturhuset där hans och Tobias Herbertzons försök att få damsällskap snabbt havererar.

Läs även: Folkets dom: ”En del var mitt i prick”

Salongen i Möllan var näst intill fullsatt och efter en inledning där publiken inte släppte loss de största garven blev responsen desto större efter paus. En kärleksfull drift med dem som kämpar för att bevara det gamla Mölndal drog ner stora skratt. Det gjorde också den prestigefyllda brevbärartävlingen där ingen av Postnords tre kombattanter lyckades få fram ett bokpaket till rätt adressat.

Mölndals politiker fick sig som vanligt en och annan törn. Både villervallan runt ridsportens framtid vid Gunnebo slott och debatten runt Mölndals nya kommunvapen skildrades på ett inte helt igenom smickrande sätt.

– Klass två på Boskapsgårdsskolan tackar så mycket för applåderna, sa Patrik Benrick när en bild på den nya stadssymbolen hissades upp på en storbildsskärm.

Flera politiker var på plats i publiken, men ingen av dem verkade ha tagit så illa upp av behandlingen.

– Detta var det bästa på många år, ropade socialnämndens ordförande Bernt Runberg (S) innan han skyndade iväg i snöfallet.

En liten bit därifrån stod scendebutanten Emma Brattgård, ett av fyra nya namn i ensemblen, med ett lyckligt leende på läpparna. Hon berättade att nervositeten varit tung inför premiären.

– Det har känts som champagne i kroppen. Men det gick väldigt bra och vi räddade varandra när det behövdes. Vi gör ju detta tillsammans, säger hon.

Gänget bakom revyn har bokat in totalt 16 föreställningar i år. ”Möxit – en valbar revy” spelas fram till den 25 februari.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Årets Mölndalsrevy

Namn: ”Möxit – en valbar revy”.

På scenen: Patrik Benrick, Henrik Bladlund, Emma Brattgård, Lena Gustafsson, Tobias Herbertzon, Karin Mickelbo och Sara Sanzén.

Regi: Kent Vickell och Daniel Pawholm.

Bäst: Fantomen på Möllan – bra musik, lysande sång och kul manus. Svårare är det inte.

Sämst: De politiska debatterna mellan Hans Bergtäkt och Marie Västh Karlsson skulle behöva finputsas en hel del.

Per Andersson-faktor: Ganska hög, trots att han egentligen inte är med. Han dyker upp på storbildsskärm och drar vitsar och har dessutom varit med och skrivit det pampiga avslutningsnumret där Mölndals alla kommundelar hyllas.