Nya Mölndalsbolaget lever på hattar och mattor

De säljer hattar och mattor på nätet. Nu har e-handelsbolaget Camagruppen etablerat sig i Lackarebäck.

Det är tidningen Dagens Handel som berättar att Camagruppen flyttar in i 3 000 kvadratmeter stora lokaler i Lackarebäck. På den ytan ska både kontor och lager rymmas.

Bolaget driver just nu två olika butiker på nätet: dels Trendcarpet, som säljer mattor, dels Hatshop, som säljer olika typer av huvudbonader.

– Trendcarpet står för störst omsättning och också störst tillväxt. Men jag ser att potentialen är stor i båda bolagen och nu ska vi växla upp omsättningen i båda butikerna. Samtidigt handlar det om att vara smart och effektiv och minimera riskerna och inte dra på sig onödiga kostnader. Det finns många synergier mellan bolagen och vi har allt från gemensamma lokaler och personal till gemensamma samarbetspartner och digitalbyrå gör att vi kan optimera resurserna, säger nyblivna vd:n Robert Axelsson till Dagens Handel.

Camagruppen har under de senaste åren ökat sin omsättning kraftigt, från knappt sju miljoner kronor 2013 till drygt 25 miljoner 2017. Robert Axelsson tror att branschen som helhet står inför stora förändringar de kommande åren.

– E-handeln är just nu väldigt intressant och går precis som fysisk handel igenom en omvandling och jag är tämligen säker på att vi väldigt snart även stöter på begreppet e-handelsdöden, precis som vi länge pratat ombutiksdöden. Och jag siar att e-handelsdöden kommer gå ännu snabbare, säger Robert Axelsson till Dagens Handel.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23