Nu tar vi plats i en ny och större familj

KRÖNIKA På torsdagen i förra veckan kom beskedet. Mediejätten Stampen köper Ortstidningar i väst, som de tidigare ägt endast hälften av. Ortstidningar i väst ger ut fem lokala västsvenska nyhetstidningar och sajter, däribland den du just nu läser.

Vad händer nu då? På Mölndals-Postens Facebooksida kom det in vitt skilda teorier. Några gratulerade, någon tyckte att det var det sämsta han hört, en annan funderade över hur affären ska påverka Mölndals-Postens journalistik och en förhoppningsfull följare önskade att skiftet ska leda till fler artiklar om Mölndal hockey.

Låt mig vara ärlig: Ingen sitter nog med alla svar om framtiden för vare sig Stampen eller Mölndals-Posten. (Eller Mölndal hockey för den delen!)

Men jag ser många skäl att vara optimistisk. Stampen har de senaste åren renodlat sin verksamhet kraftigt och fokuserar nu på att göra bra och seriös lokal journalistik på de orter där man verkar. Bakom bolaget finns en mycket stark ägarkonstellation, med norska Polaris i spetsen.

Den grunden är trygg att stå på för oss som verkar i en bransch där förändringstakten är hög och utmaningarna stora. Ensam är definitivt inte stark när det gäller att ta fram nya journalistiska innovationer, bygga bättre sajter, snickra ihop smidigare appar och hänga med i framtida teknikskiften. Som en del i den stora Stampenfamiljen får vi helt andra möjligheter.

Men den allra främsta anledningen till min optimism är de många bevis på uppskattning vi hela tiden får från er som läser och er som annonserar. Snälla ord, peppande mejl – och framför allt ett stadigt ökande antal prenumeranter.

Jag tolkar det som att ni helt enkelt gillar det vi gör. Och var så säkra – vi tänker bli ännu vassare, ännu roligare och ännu angelägnare. Alldeles oavsett vem som äger oss. Häng hemskt gärna med på resan!

Fredrik Hofflander

Chefredaktör på Mölndals-Posten.