Nu säljs de första Stretered-villorna

Fem av de tio planerade husen i kvarteret Årsringen är nu ute för försäljning. Inflytt beräknas äga rum till hösten 2019.

I Stretered bygger Obos för närvarande tio tvåplansvillor med fem rum och kök. Det nya kvarteret, Årsringen, marknadsförs i byggföretagets annonsering som naturnära med ”förskola och skola inpå knuten”, samt gångavstånd till Tulebosjöns badplats.

Den 4 juli lades de fem första husen av de planerade tio ut för försäljning. Obos beräknar att husen ska vara färdiga att flyttas in i hösten 2019.

– Utbudet av nyproducerade äganderätter i Göteborgsområdet är relativt begränsat så därför märker vi ett stort intresse för våra bostäder. Det är väldigt kul att få chansen att vara med och bygga i attraktiva områden, säger Marcus Gunnarsson, projektutvecklare på Obos, i ett pressmeddelande.

Villorna som har en boarea på 142 kvadratmeter vardera, liknar till formen de tvåplanshus som Obos tidigare har uppfört i Lindbacken, Uppsala.

– Vi har utgått från en känd hustyp men där vi adderat små detaljer för att ge husen en egen karaktär, framför allt den veranda som löper längs husets framsida som ger en lite amerikansk känsla.

Just nu förändras trakten i en rasande takt. I oktober 2017 klubbade kommunstyrelsen igenom en markanvisning till Mölndalsbostäder, som därmed får ensamrätt att förhandla med kommunen om köp av ett stycke Stretered-mark. Planen är att riva den gamla Ekgården och istället bygga två radhuslängor på platsen – totalt ska det bli mellan 15 och 20 hyresbostäder, samt ett gruppboende intill.

Tobias Holmgren

redaktion@molndalsposten.se