Den som tar med sig sin gamla julgran till Riskullaverket på söndag får se hur den omvandlas till el och är samtidigt med i utlottningen av en iPad. Arkivfoto

Nu kan din gamla gran bli el

På söndag äger den traditionsenliga julgransplundringen rum på Riskullaverket. Det blir ingen dans kring granen, däremot får besökarna se hur träden flisas och omvandlas till el och värme.

Det är Mölndals energi som sedan fem år tillbaka arrangerar julgransplundring i januari. I år äger den rum på söndag mellan klockan 11 och 14 och besökarna uppmuntras att ta med sig sin gamla julgran.

– Det är vårt stora event under året. Vi hjälper folk att ta hand om granen samtidigt som vi pedagogiskt visar vad vi använder för bränsle när vi gör värme och el, säger Mattias Sjöstrand, kommunikatör på Mölndals energi.

Under dagen bjuds det på fika på Aminogatan, där finns hoppborg, fiskdamm och ponnyridning och så kan man gå en rundvandring i kraftvärmeverket.

Den som tar med sig sin gran är även med och tävlar om en iPad.

Förra året lämnades 364 granar in under julgransplundringen och totalt kom 1 302 gäster. 559 personer gick rundturen i kraftvärmeverket varav cirka 250 var barn.

Hur många som dyker upp i år återstår att se.

– Jag tror det är ganska väderberoende, så det är svårt att gissa hur många som kommer, säger Mattias Sjöstrand.

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar