Fässbergsskolans rektor Ulrika Gustafsson. Arkivfoto: Annelie Ivarsson Moran

Nu invigs Fässbergsskolan

På torsdag ska Fässbergsskolan officiellt invigas. Den nya grundskolan för elever i årskurs 4 till 9 öppnade i höstas men på grund av byggnationer har invigningen försenats. 

– Skolgården har inte varit färdig, säger rektorn Ulrika Gustafsson. 

Det är ungefär 500 elever som går på den nya Fässbergsskolan. På torsdag är det officiell invigning. 

– Det blir invigning för politiker, inbjudna och de elever som vill. Jag hälsar välkommen, förvaltningschefen håller tal och så kommer Marie Östh Karlsson att klippa bandet. Vi har lite musik och underhållning med kulturskolan, säger Ulrika Gustafsson. 

Senare i vår kommer det vara en egen invigning för eleverna. 

– Vi valde att dela upp det och ha en lite mer avslappnad invigning med glass och sådär för eleverna. Det blir nog runt påsk, säger Ulrika Gustafsson. 

Varför invigs skolan först nu?

– Från början skulle det ha gjorts när skolan öppnade men sen fick vi extra pengar för att göra i ordning skolgården så den var inte färdig. Det är inte riktigt klart än, men vi kände att vi tar det nu. 

Planen är att skolgården ska vara helt klar till i påsk. 

Hur har den första tiden på skolan varit?

– Det har varit väldigt roligt. Vi har bra personal och goa elever. 

Vad är utmaningarna med att starta en helt ny skola?

– Det är att vi är nya för varandra. Vi har lagt mycket fokus på det och att eleverna ska få bra kontakter, inte bara med lärare utan med elevvärdar och elevhälsopersonal och vi jobbar mycket med mentorskap. Varje elev ska ha minst en mentor. 

Elvira Linderot 

Relaterade artiklar
Fler artiklar